Μυστικές Οργανώσεις.

Μυστικές Εταιρείες:
Οι Μυστικές Εταιρείες έπαιξαν πάντα σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία. Πάντα είχαν έναν κρυφό ρόλο στα τεκταινόμενα και η βασική επιδίωξή τους ήταν η πολιτική και οικονομική επικράτηση. Συνήθως οι εταιρίες αυτές για να επιτύχουν τον στόχο τους χρησιμοποιούν διάφορα αθέμιτα μέσα, το χρήμα το σεξ και πρακτικές μαύρης μαγείας.
Μερικές από αυτές που είναι γνωστές με μεγαλύτερη ή μικρότερη σημασία και δράση είναι οι παρακάτω:
Ναΐτες Ιππότες
Ιππότες του Χριστού
Ελευθεροτέκτονες
Γιοι Ελευθερίας
Essex Junto
Κου Κλουξ Κλαν
Skull & Bones (Νεκροκεφαλή και Οστά) του πανεπιστημίου του Γέιλ
Ιλλουμινάτι
Τέκτονες
Σιωνιστές
Ναζί
ΜασόνοιΤι κρύβεται πίσω από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο;
δημοσιογράφος αναλυτής Κ.J. μετά από μία έρευνα του στα αρχεία των ΝΑΖΙ, ανέφερε τα εξείς:
Το κρατούσαν μυστικό και ακόμα το κρατάνε αλλά κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου οι Γερμανοί είχαν επαφές με ανθρώπους που προφανώς γνώριζαν πολύ καλά για τα απομεινάρια αρχαίων πολιτισμών.
Όταν ο πόλεμος τελείωσε ο Βέρνερ Φον Μπράουν καθώς και πολλοί επιστήμονες της Γερμανίας, μετακόμισαν όχι ως εγκληματίες πολέμου αλλά ως χρήσιμοι άνθρωποι στην έρευνα  τεχνολογία των ΗΠΑ. Πρόσφατα  μάθαμε πως λίγους μήνες πρίν η Γερμανία κατασκευάσει  τα VRIL, μία πολύ σπουδαία ανακάλυψη είχε γίνει στην Αίγυπτο.  

Το κλαμπ των μεγάλων και οι θεωρίες συνωμοσίας.
Είναι ίσως το μοναδικό φόρουμ ισχυρών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων από όλο τον κόσμο, στο οποίο δεν προσκαλούνται δημοσιογράφοι. Στις ετήσιες συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ τηρούνται εμπιστευτικά πρακτικά, αλλά χωρίς ποτέ να αναφέρεται ποιος είπε τι. Το κενό που δημιουργεί η μυστικότητα, το συμπληρώνει ο μύθος του εκλεκτικού κλαμπ και οι θεωρίες συνωμοσίας για την κλειστή ομάδα που τελικά αποφασίζει για τις τύχες του κόσμου.
Τελικά τι είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει εκεί μέσα: Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων η οποία αποφασίζει για το πολιτικό και οικονομικό μέλλον του πλανήτη. Ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, εξαγοράζει συνειδήσεις, ενώ στις συνεδριάσεις της συζητείται ό,τι πιο αντιδραστικό συμβαίνει στον πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, για όσους κατάφεραν να ανοίξουν τις μυστικές πόρτες η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή: σκληρές δημόσιες σχέσεις και διεθνής  διαπλοκή με εκπροσώπους των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο. Στις συναντήσεις, που οργανώνονται κάθε άνοιξη και διαρκούν μόλις δυόμισι ημέρες, συμμετέχουν 100 έως 130 πολιτικοί, επιχειρηματίες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι δεσμεύονται από συμβόλαιο μυστικότητας. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει ή και να αναφέρει στο ελάχιστο, για ό,τι έχει συζητηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες. Αξίζει να αναφέρουμε  ότι το 1993, όταν η συνάντηση της Λέσχης είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο Χένρι Κίσινγκερ, μόνιμο μέλος της Λέσχης, είχε αρνηθεί να παραστεί επειδή  έκρινε ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας. Η Μυστηριώδης οργάνωση: O.S.I.R
Πιο πρόσφατα, ωστόσο, βγήκαν στην επιφάνεια σοκαριστικές νέες πληροφορίες που τελικά μπορεί να αποκαλύψουν ένα σημαντικό τμήμα από την αληθινή ταυτότητα των πρακτόρων αυτών. Οι σκοτεινοί MiB μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα είδος μυστικής οργάνωσης όπως το Γραφείο για την Επιστημονική Εξέταση και Έρευνα (Office of Scientific Investigation and Research O.S.I.R.). Το γραφείο αυτό δημιουργήθηκε στις αρχές του 1940 ως ένα παραπροϊόν ενός υπερ μυστικού κυβερνητικού προγράμματος και αποτελεί μια πολύ μυστική οργάνωση που οι δράσεις της μπορούν να απαντηθούν σε κάθε γωνιά της γης. Η περίπτωση με το περιστατικό το Dahl έγινε επίσης το 1947 και αυτό αποτέλεσε μια από τις πρώτες αναφορές για ανθρώπους με μαύρα. Το O.S.I.R. μεταξύ άλλων πραγμάτων, διεξάγει επιστημονική έρευνα και εξετάζει περιστατικά που σχετίζονται με περίεργα φαινόμενα (γνωστά επίσης και ως παραφυσικά, παραψυχολογικά, υπερφυσικά και μεταφυσικά φαινόμενα). Λέγεται πως η οργάνωση αυτή έχει σημαντική δύναμη, που την εκμεταλλεύεται για να έχει μεγάλη επιρροή και να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της αλλά και να διατηρεί την ύπαρξή της. Δρουν ανεξάρτητα από όλες τις κυβερνήσεις και τους ιδιωτικούς οργανισμούς και ενώ η πραγματική τους ατζέντα δεν είναι γνωστή εικάζεται πως η μελέτη περίεργων φαινομένων και οι πιθανές τους εφαρμογές μπορεί να αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους τους. Με σημαντικούς πόρους και χρηματοδοτήσεις, ενώ συνάμα υπάρχει η φήμη ότι κατέχει προηγμένη τεχνολογία και μεγάλη επίδραση σε πολλές κυβερνήσεις, το O.S.I.R. έχει διεισδύσει σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και της κυβέρνησης, αναζητώντας φαινόμενα και διεξάγοντας τις επιστημονικές του επιχειρήσεις. Τομείς της επιστήμης, της νομικής, της ιατρικής, της θρησκείας, αποτελούν τμήματα όπου έχουν διεισδύσει υπάλληλοί της.
Και για οποιονδήποτε μπορεί να εμπλέκεται σε κάποια από τις μυστικές της επιχειρήσεις, είτε είναι κάποιος που έχει βιώσει ένα φαινόμενο ή απλά ένα άτομο που στρατολογείται για να τους βοηθήσει, το O.S.I.R. αξιοποιεί με ανορθόδοξο τρόπο κάθε μέσο επιβολής ή και τρομοκρατίας, μαζί με τεχνικές πίεσης και κάλυψης κάθε σχετικής πληροφορίας. Μπορεί λοιπόν οι MiB να έχουν κάποια σχέση με την οργάνωση αυτή.
Τώρα μπορείς να τους δεις:
Με στόχο να επιτελέσει τις μυστικές της αποστολές η οργάνωση χειρίζεται μια ποικιλία ψευδώνυμων και ταυτοτήτων κάλυψης έτσι ώστε να καλύψει κάθε σχέδιό της. Το O.S.I.R. ήρθε στο φως το 1990 όταν η οργάνωση άνοιξε ένα τμήμα δημόσιων υποθέσεων. Για μια δεκαετία, με μέσα αυτού του τμήματος το O.S.I.R. ερχόταν σε επαφή με το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δηλώνοντας ανοιχτά πως η πρωταρχική εστίασή τους είναι τα περίεργα φαινόμενα. Το 2000 το O.S.I.R. έκλεισε το τμήμα δημόσιων υποθέσεων και έβαλε τέλος σε όλες τις σχέσεις που είχε με τον έξω κόσμο.Κάποιοι συνομωσιολόγοι δηλώνουν πως το O.S.I.R. έκανε κάποιου είδους έρευνα ή πειραματισμό που σχετιζόταν με το Μιλένιουμ, κάτι που ίσως μπορεί να εξηγήσει το γιατί εξαφανίστηκαν ακριβώς μετά το 2000. Αλλά καμιά επιβεβαιωμένη εξήγηση δε δόθηκε ποτέ για το γιατί η οργάνωση ξαναγύρισε στο σκοτάδι και την αφάνεια ή γιατί ξεκίνησαν με τον μυστικό αυτό τρόπο ούτως ή άλλως. Για όσους πιστεύουν στην ύπαρξη των ανθρώπων με τα μαύρα, ή αλλιώς τα μέλη της O.S.I.R., υπάρχει η υποψία ότι οι εν λόγω άνθρωποι αποτελούν τη σκιώδη οργάνωση και το μοχλό που κρύβεται πίσω από αμέτρητα σχέδια υψηλής μυστικότητας σε κάθε χώρα, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και το πρόγραμμα Stargate ή την περίφημη περιοχή 51. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν να βρίσκονται ανάμεσά μας ερευνώντας, αναλύοντας και σκαλίζοντας με κάθε κόστος τα ασυνήθιστα φαινόμενα κάθε είδους για την υπερ μυστική τους ατζένταΗ απάτη της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη και η επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση!


Όλοι, λίγο πολύ, έχουν ακούσει την προπαγάνδα για την υπερθέρμανση του πλανήτη και την επερχόμενη κλιματική αλλαγή που θα καταστρέψει τον σύγχρονο πολιτισμό κτλ κτλ κτλ.
Όλο αυτό το παραμύθι, επινοήθηκε από τη δεκαετία του ΄60 με το όνομα "η συνωμοσία του σιδερένιου βουνού" και στην εποχή μας η εφαρμογή του κορυφώνεται με σκοπό την τεράστια συγκέντρωση περιβαλλοντικών πράσινων φόρων που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μία νέα φτώχεια στον παγκόσμιο πληθυσμό και να τον οδηγήσουν στην αγκαλιά μιάς παγκόσμιας δικτατορίας. Μιας δικτατορίας που θα ελέγχεται από την σκοτεινή ελίτ που κανένας δεν γνωρίζει, αφού κανείς από αυτούς που κάνουν μία έστω και στοιχειώδη έρευνα πάνω στο θέμα δεν πιστεύει ότι πίσω από το προφανές σχέδιο της παγκόσμιας διάλυσης των οικονομιών των λαών και της αποβιομηχάνισης της Δύσης κρύβονται τα γελοία πράσινα ανθρωπάκια που το παίζουν οικολόγοι παγκοσμίου φήμης και γυρίζουν από σύνοδο σε σύνοδο και ουρλιάζουν ότι θα χαθούν οι πεταλούδες και οι πολικές αρκούδες και θα πεθάνουν τα παιδιά μας αν δεν πληρωθούν οι τεράστιοι περιβαλλοντικοί φόροι και αν δεν αλλάξουμε κουφώματα στα σπίτια μας και αν δεν επενδύσουμε στην πράσινη ανάπτυξη που οι δικές τους εταιρείες προωθούν και οικονομάνε τα τρελλά τους αν δεν τρώμε μόνο τα δικά τους υβριδικά σιτηρά και κρέατα που οι δικές τους εταιρείες βγάζουν και οικονομάνε τα τρελλά τους και αν δεν σταματήσουμε να κάνουμε παιδιά, που αποτελούν δήθεν μεγάλη πληγή για το οικοσύστημα του πλανήτη. Τέτοιες ηλιθιότητες λένε για να πείσουν τις κυβερνήσεις των λαών να μαζέψουν φόρους και να τους τους δώσουν ώστε να αποκτήσουν ένα νέο κεφάλαιο κίνησης για την επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση, που μας λένε ότι χρειάζεται για να διαχειριστεί το χρήμα που συγκεντρώνεται για να διαχειριστεί την δήθεν επερχόμενη κλιματική καταστροφή.
Όλες αυτές οι βλακείες, δεν είναι δυνατόν να πείσουν κανέναν. Όσοι πολιτικοί έχουν το στοιχειώδη νου να σκεφτούν το όλο θέμα, καταλαβαίνουν ότι κάτι κρύβεται από πίσω, αλλά δεν μπορούν να αντιδράσουν, αφού δεν έχουν τη δύναμη στερημένοι από τα λαϊκά τους ερείσματα λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών που είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν. Όσοι πολίτες μπορούν να δούν την απάτη, απλά την προσπερνούν βυθισμένοι μέσα στα οικονομικά προβλήματα που η ψηλή φορολογία τους έχει ρίξει.
Επειδή καθώς καταλαβαίνετε όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να τα επινόησαν και να έχουν τη δύναμη και την εξουσία να τα  εφαρμόζουν άτομα όπως ο Αλ Γκορ και η πράσινη παρέα του  κάτι πολύ μεγαλύτερο κρύβεται αλλά και έρχεται στον κόσμο.
Πηγή liako.gr


Συνομωσίες και μυστικές υπηρεσίες!

Πολλές φορές οι επιχειρήσεις που φέρουν εις πέρας οι μυστικοί πράκτορες δεν έχουν σχέση με την καλώς εννοούμενη κρατική άμυνα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι μυστικές υπηρεσίες αποσταθεροποίησαν διάφορα κράτη, ενώ έχουν διαπράξει ακόμη και εγκλήματα. Για παράδειγμα στην Αυστραλία φυλακίστηκε πράκτορας της Γαλλίας, ο οποίος είχε βάλει βόμβα σε πλοίο της Greenpeace με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ακτιβιστής.
Λόγω της μυστικότητας που καλύπτει τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών, λόγω των μεγάλων χρηματικών ποσών που διατίθενται σαν πόροι και λόγω της πρόσβασης των υπηρεσιών αυτών σε κρατικά μυστικά, υπάρχει μεγάλη διαφθορά .
Γενικά οι μυστικές υπηρεσίες κατηγορούνται για συγκαλύψεις (όπως η υπόθεση των ΑΤΙΑ) αλλά και για πολιτικά εγκλήματα (λένε ότι η ΣΙΑ οργάνωσε την δολοφονία του Κένεντι). Εισαγωγή για αρχάριους
Από την αρχαία Ελλάδα στον Μεσαίωνα,από την Κου Κλουξ Κλαν στους μασόνους του σήμερα δεν υπήρξε εποχή, ήπειρος ή πολιτισμός που να μη διαθέτει μυστικές οργανώσεις. Αυτές διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τις τελετές μύησης,τα κωδικοποιημένα σημάδια αναγνώρισης των μελών της αδελφότητας, τα απόκρυφα σύμβολα και τους βαθμούς ιεραρχίας.
Ωστόσο, είναι αδύνατο να διατυπωθεί ένας ορισμός που να μπορεί να περικλείει όλες αυτές τις οργανώσεις, γιατί οι ρίζες, οι δομές και οι σκοποί τους διαφέρουν από τη μια περίπτωση στην άλλη. Οι μελετητές, στην προσπάθειά τους να βάλουν κάποια τάξη, τείνουν να τις ομαδοποιούν κατατάσσοντάς τες σε κατηγορίες: μυστηριακές εταιρείες, θρησκευτικές εταιρείες με χαρακτήρα εσωτερισμού, εταιρίες με χαρακτήρα προστατευτικό, εκδικητικό, πολιτικό και εγκληματικό (όπως η μαφία). Οι μυστηριακές κρυφές εταιρείες είναι τυπικές στην αρχαία εποχή: η λατρεία του Όσιρη στην Αίγυπτο, για παράδειγμα, ή του Βάκχου στη Ρώμη και του Διονύσου στην Ελλάδα. Πρόκειται για μυστικιστικές ομάδες που έχουν πια βυθιστεί στην αχλή του χρόνου. Το ίδιο συνέβη και με τις θρησκευτικές σέκτες του Μεσαίωνα (όπως οι Ναΐτες ή οι Καθαροί), που είχαν εξωθηθεί στην παρανομία περισσότερο λόγω των διωγμών κατά των αιρέσεων.
Οι σπουδαιότερες και πιο παραδοσιακές, ωστόσο, μυστικές ''εταιρείες'' είναι αναμφίβολα εκείνες που σχετίζονται με τον εσωτερισμό. Εμφανίστηκαν στη σύγχρονη εποχή και χαρακτηρίζονται από διδασκαλίες ερμητισμού που κινούνται ανάμεσα στη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την αλχημεία και τη μαγεία. Τέτοιες είναι οι μυθικοί Ερυθροσταυρίτες,αλλά κυρίως οι Μασόνοι.
 Πολιτική και βεντέτα
Κλασικές σέκτες εκδικητών-εκτελεστών ήταν,αντίθετα,η Σάντα Βέμε. Εμφανίστηκε στη Βεστφαλία της Γερμανίας περί τα μέσα του 13ου αιώνα ως μυστικό δικαστήριο επιφορτισμένο με την τήρηση της τάξης σε μια περίοδο ανεξέλεγκτων ληστειών. Αρκετά ενεργή ακόμη,και με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον,είναι η Κου Κλουξ Κλαν (όνομα που προέρχεται από το θόρυβο που κάνει ένα τουφέκι όταν οπλίζεται). Εμφανίστηκε στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο μεταξύ Βορείων και Νοτίων με το πρόσχημα της υπεράσπισης της λευκής φυλής από την προέλαση των έγχρωμων πρώην σκλάβων.
Οι μυστικές εταιρείες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα άρχισαν να εμφανίζονται μόλις κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, σχεδόν πάντα με στόχο την κατάκτηση ή την έμμεση άσκηση εξουσίας. Μερικές φορές είχαν προσανατολισμό αναμορφωτικού χαρακτήρα (συχνά με επαναστατικές ή τρομοκρατικές προεκτάσεις), άλλες φορές είχαν συντηρητικό προσανατολισμό (με αντιδραστικές ή ακόμη και ανατρεπτικές προοπτικές).
Κάποιες από αυτές τις οργανώσεις υιοθέτησαν το πρότυπο του εσωτερισμού (διδασκαλία απόκρυφων και μυστικών γνώσεων που προορίζονται μόνο για τους μυημένους). Άλλες, αντίθετα, προτίμησαν να κατέβουν στο ''στίβο'', χωρίς υποκρισίες, ως παράνομα κόμματα. Πρόκειται για τους Δεκεμβριστές (όνομα που πήραν από το μήνα Δεκέμβριο κατά τον οποίο έλαβε χώρα η στασιαστική απόπειρά τους το 1825) στη Ρωσία ή για την οργάνωση των Αναρχικών ή ακόμη την ιρλανδική του Σιν Φέιν (σημαίνει ''είμαστε εμείς'' στη γαελική διάλεκτο), πρόγονο του ΙΡΑ.
Η πιο σημαντική όμως από τις οργανώσεις του 20ού αιώνα, που κινείται ανάμεσα στον ερμητισμό, την ιδεολογία και την πολιτική πάλη, είναι η Τούλε Γκεζέλσαφτ ή Θούλη, από το όνομα ενός μυθικού νησιού που αναδείχτηκε σε σύμβολο ενός πανάρχαιου βορειοευρωπαϊκού πολιτισμού. Ήταν βαθιά παγγερμανιστική και φανατικά αντισημιτική, με μια σβάστικα στο κέντρο του στέμματός της και με την έμμονη ιδέα διαμόρφωσης ενός δυνατού κράτους υπό την καθοδήγηση ενός ''χαρισματικού ηγέτη'', του Φίρερ. Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 1918 με τη συμμετοχή αρκετών μελλοντικών προσωπικοτήτων του ναζιστικού καθεστώτος (συμπεριλαμβανομένου, ίσως, και του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ). Η Θούλη διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στη γέννηση του Τρίτου Ράιχ και από αυτήν προήλθε ο σκληρός πυρήνας της χιλιαστικής μυθολογίας η οποία ενσαρκώθηκε από τον Χάινριχ Χίμλερ και τα τάγματα των Ες-Ες των οποίων ηγήθηκε.
 Αφρική και Ανατολή
Ακόμη και η Αφρική αποτέλεσε εστία πολλών μυστικών οργανώσεων, όπως η οργάνωση των Ανθρώπων-Λεοπαρδάλεων, με μαγικό-εσωτερικό χαρακτήρα, η οποία έκανε την παρουσία της σε πολυάριθμες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '30 μαζί με άλλες αδελφότητες με χαρακτηριστικά ζώων (οι Άνθρωποι Πάνθηρες, οι Άνθρωποι Λιοντάρια και οι Άνθρωποι Κροκόδειλοι). Ακόμη, εκεί αναπτύχθηκε το παράνομο φυλετικό εθνικιστικό κίνημα των Μάου Μάου, που καταπιάστηκε με την πάλη ενάντια στην αγγλική αποικιοκρατία στην Κένυα τη δεκαετία του '50, ενώ στην Άπω Ανατολή επικράτησαν κυρίως μυστικές οργανώσεις εγκληματικού-μαφιόζικου τύπου, όπως οι κινέζικες Τριάδες ή η ιαπωνική Γιακούζα.
 Πέρα από κάθε κατηγοριοποίηση, κάποιες οργανώσεις είναι τόσο μυστικές που υποκινούν την αμφιβολία για το αν υπήρξαν ποτέ, όπως είναι οι υποτιθέμενοι κληρονόμοι των Ναϊτών, που λέγεται ότι γλίτωσαν από την πυρά του 14ου αιώνα, ή η Αόρατη κυβέρνηση των Βασιλιάδων του Κόσμου, με έδρα το Θιβέτ, στη μυθική πόλη Αγκάρθι, η οποία συνδέεται με τον υπόλοιπο πλανήτη -όπως διαβεβαιώνουν- μέσα από ένα πυκνό (και προφανώς πολύ μυστικό) δίκτυο υπόγειων στοών.
 Η οργάνωση των τεκτόνων
Η μασονία κάνει την εμφάνισή της στην Αγγλία στα τέλη του 17ου αιώνα καθώς επανασυνδέεται με τη μεσαιωνική συντεχνία των κατασκευαστών καθεδρικών ναών,τους Freemason ή Ελεύθερους Τέκτονες. Το πέρασμα από την ''ενεργό'' φάση στη ''θεωρητική'' γίνεται χάρη στη συμβολή των ντόπιων Ερυθροσταυριτών, μιας σέκτας που συνδέεται με τον εσωτερισμό και την αλχημεία. Εμφανίστηκε στο Βίρτεμπεργκ της Γερμανίας στις αρχές του 17ου αιώνα χάρη σε ένα ανώνυμο έργο που αφηγούνταν την ανακάλυψη ενός βιβλίου με περιεχόμενο τη φιλοσοφία του ερμητισμού, μέσα στον τάφο μιας μυστηριώδους προσωπικότητας που ισχυριζόταν ότι είχε ζήσει πριν από 200 χρόνια. Επρόκειτο για τον Κριστιάν Ρόζενκροϊτς, που σημαίνει ακριβώς ''Ερυθροσταυρίτης''. Χάρη μάλιστα στους Ερυθροσταυρίτες εισάγεται στη μασονική ιδεολογία η λατρεία του ναού του Σολομώντα και του μυθικού αρχιτέκτονά του, του Χιράμ.Και αντίθετα, χάρη στους Σκοτσέζους οπαδούς της, η μασονία εμπλουτίζεται με ένα άλλο ιστορικό ιδεώδες-σημείο αναφοράς, αυτό του ιπποτικού μεσαιωνικού κόσμου.
Σύσταση στο Λονδίνο
Η επίσημη ίδρυση της οργάνωσης έγινε στις 24 Ιουνίου του 1717, όταν οι τέσσερεις κύριες λονδρέζικες ομάδες (που μέχρι τότε στεγάζονταν σε κάποιες παμπ) αποφασίζουν να δώσουν ζωή στη Μεγάλη Στοά με ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές αρχές, μια οργάνωση θεϊστική και πνευματοκρατική, ανοιχτή σε όλους τους χριστιανούς. Γεννιέται έτσι, κινούμενη ανάμεσα στην παρανομία και την επισημότητα, η μασονία με σκοτσέζικο τυπικό, βασισμένη στις ''στοές'' (από το όνομα των χώρων συγκέντρωσης των λιθοξόων) και με πλατιά συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων.
Η μασονία οργανώθηκε ως μυστική εταιρεία με μυητικές τελετουργίες νέων μελών, απόκρυφα σύμβολα και μια πολύπλοκη ιεραρχία που με τον καιρό πέρασε από τους τρεις βαθμούς (αρχάριος , σύντροφος και δάσκαλος) στους 33 βαθμούς με δυσδιάκριτα χαρακτηριστικά (όπως ο μυστικός Δάσκαλος, ο αιρετός Δάσκαλος των Εννέα, ο Λαμπρός αιρετός των Δεκαπέντε, ο Εξέχων αιρετός ιππότης κ.λπ).
 Η εξάπλωση στη Γαλλία
Γύρω στα 1730 η μασονία άπλωσε τις ρίζες της και στη Γαλλία, όταν από τον μητρικό οίκο αποσπάστηκε ένα παρακλάδι με γαλλικό τυπικό που πήρε το όνομα Μεγάλη Ανατολή. Το 1738 ο πάπας Κλήμης ΙΒ΄ καταδίκασε τους οπαδούς και των δύο τυπικών, αλλά η μασονία συνέχισε να οργανώνεται, προσθέτοντας στις ιστορικές λατρευτικές αναφορές της την εξόντωση των Ναϊτών, που πραγματοποιήθηκε το 14ο αιώνα, και δίνοντας ζωή σε μυριάδες επιμέρους τυπικά. Απέκτησε, όμως, και στενές σχέσεις με την ορθολογιστική, λαϊκή και φιλελεύθερη φιλοσοφία του Διαφωτισμού. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απαρχή μιας θριαμβευτικής πορείας που θα κάνει τη μασονία μια ομάδα πίεσης, συχνά αποφασιστικής, στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο, τόσο στη Γαλλία όσο και στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Η λαϊκή περιέργεια όμως συνεχίζει να κεντρίζεται κυρίως από τις γραφικές όψεις των τελετουργιών και των μασονικών συμβόλων, όπως είναι οι τελετές μύησης, οι αμφιέσεις των μελών, τα διάφορα σύμβολα, όπως το τρίγωνο με το ''μάτι του Θεού'' στο κέντρο (ο διαβήτης που διασταυρώνεται με τον γνώμονα), και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον τεκτονισμό.
 5 εκατομμύρια μέλη
Η μασονία σήμερα αριθμεί περίπου πέντε εκατομμύρια μέλη, από τα οποία πάνω από τέσσερα εκατομμύρια βρίσκονται στις ΗΠΑ, 500.000 στη Μεγάλη Βρετανία και 250.000 στη Γαλλία, με πιο ολιγάριθμες ομάδες στη Λατινική Αμερική (κυρίως στη Βραζιλία και τη Χιλή). Ο φιλελεύθερος προσανατολισμός της μασονίας -με αντικληρικές απόψεις, εχθρικές προς την κοσμική εξουσία της Εκκλησίας- προκάλεσε μια μακρά σειρά αφορισμών από τους Πάπες (ο τελευταίος πραγματοποιήθηκε το 1917 από τον πάπα Βενέδικτο ΙΕ΄). Προκηρυγμένη από το ναζιστικό καθεστώς, η μασονία νομιμοποιήθηκε και πάλι το 1944. Τότε αριθμούσε κάποιες δεκάδες χιλιάδες μέλη.
Μια αλλόκοτη περίπτωση ήταν αυτή της ιταλικής Στοάς Προπαγάνδας 2 (γνωστή ως Ρ2), πρόεδρος της οποίας ήταν ο Μεγάλος Δάσκαλος Λίτσιο Τζέλι. Πρόκειται για μια ''κεκαλυμμένη'' στοά (δηλαδή παράνομη) με πλατιά συμμετοχή πολιτικών,  επιχειρηματιών, τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στρατιωτικών, που ανακαλύφθηκε το 1981 και διαλύθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης λόγω των σχέσεών της με ανατρεπτικές σκευωρίες και οικονομικά σκάνδαλα. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, οι κανονικοί τέκτονες υπολογίζονται γύρω στους 9.000-10.000, ανάμεσά τους υψηλά πολιτικά στελέχη, υπουργοί, επιχειρηματίες, ακόμη και αρχιερείς αλλά και απλοί άνθρωποι.