5/12/10

Ανακοινωση μυστιριο απο την ΝΑΣΑ

Φωτιά στη φαντασία όσων πιστεύουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν, βάζει ανακοίνωση της NASA, σχετικά με αστροβιολογικό εύρημα στις έρευνες της για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Εικασίες σε μπλογκς και ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο.Μυστήριο πλανάται γύρω από μια ανακοίνωση που έκανε η NASA και στην οποία τονίζει ότι έχει κάποια νέα να μοιραστεί σχετικά με την έρευνα για την ύπαρξη εξωγήινων.


Οι εικασίες δίνουν και παίρνουν ενώ όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων, ανυπομονούν για το επικείμενο συνέδριο της NASA στα κεντρικά γραφεία στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη.


Στο εν λόγω συνέδριο η NASA αναφέρει πως θα συζητηθεί ο αντίκτυπος ενός αστροβιολογικού ευρήματος σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Σύμφωνα με τη NASA η αστροβιολογία είναι η μελέτη της απαρχής, εξέλιξης και του μέλλοντος της ζωής του σύμπαντος.

Ήδη τα ηλεκτρονικά μέσα έχουν οργιάσει πρώτο και καλύτερο το μίντια μπλογκ Gawker το οποίο αναρωτιέται στον τίτλο του “Μήπως η NASA ανακάλυψε ζωή σε ένα από τα φεγγάρια του Κρόνου;”, ενώ το PC World διατυπώνει την εύλογη- για πολλούς- απορία του: “Έρχονται οι εξωγήινοι;”

Ωστόσο, το επιστημονικό περιοδικό Discover έρχεται να καταλαγιάσει τον υπέρμετρο ενθουσιασμό λέγοντας ότι αποκλείεται τα νέα που μεταδίδονται να είναι αληθινά με τη NASA να έχει ανακαλύψει ζωή σε άλλους πλανήτες.

“Μοιάζει απίθανο, πραγματικά” σημειώνει ο αστρονόμος Φιλ Πλέιτ, ο οποίος μετρά δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς για το τηλεσκόπιο Hubble, προσθέτοντας ότι ακόμα και εάν είναι έτσι δε θα το ανακοίνωναν με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με τον Πλέιτ το πιο πιθανό είναι η NASA να έχει ανακαλύψει μια τοποθεσία όπου θα ήταν πιθανό να υπάρχει ζωή αλλά όχι πως έχει αποδειχτεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.