27/9/10

Σατανισμος και Heavh Metal

Τι ειναι η Ηeavy Metal


Οι μουσικές προτιμήσεις των ανθρώπων ποικίλουν όπως άλλοστε και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου.Κάθε είδος μουσικής έχει και την ανάλογη φήμη.Η Heavy Metal συνήθως χαρακτηρίζεται αρνητικά από το πρώτο άκουσμα.Από την άλλη μεριά κάποιοι την θεωρούν ένα μη επιβλαβές είδος μουσικής.
Κύρια στοιχεία της Metal είναι η ένταση του ήχου της,οι στίχοι της,όπως επίσης και η εικόνα που προβάλλει κάθε star.Οι επιθετικοί και γεμάτοι ενέργεια,αυτοί στίχοι της,έχουν προκαλέσει αρκετές διαφωνίες όσον αφορά την ποιότητα αυτού του είδους της μουσικής.
Η Heavy Metal χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες.Αυτές είναι η death metal,η thrash metal,η speed metal,η broutal metal,η satanic metal,ηnu metal κ.α.
Ονόματα συγκροτημάτων,τραγουδιστών και τραγουδιών που προκαλούν στην ιστορία της Heavy Metal είναι άπειρα.AD/DC που σημαίνει "Anti-Christ/Death to Christ",δηλαδή "Αντίχριστος/Θάνατος στον Χριστό",Black Sabbath από την λέξη "Σάββατα" που είναι τελετές μαύρης μαγείας,το τραγούδι "To Their Satanic Majesties",δηλαδή "Στις Σατανικές τους Μεγαλειότητες",κ.α.
Από σατανική άποψη,η αρχή έγινε από το συγκρότημα Black Sabbath,οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδέα για τον αποκρυφισμό,αλλά για να τραβήξουν την προσοχή των ωέων έπρεπε να προκαλέσουν μεγάλο σάλο με το όνομά τους και γι'αυτό κατέληξαν στην χρησιμοποίηση σατανικών στοιχείων,κάτι το οποίο ήταν αποτελεσματικό αν κρίνουμαι από την μεγάλη επιτυχία πού είχαν.
Ακολούθησαν ονόματα όπως AC/DC,Iron Maiden,Metallica,Alice Cooper κ.α.


Σατανισμος και Heavy Metal



Απ'την αρχή μπορούμε όλοι να δούμε πως στην Heavy Metal υπάρχουν τραγουδιστές και συγκροτήματα που κάνουν αναφορές μέσα από τα τραγούδια τους στον σατανισμό και στην μαύρη μαγεία.
Μπορεί να αναρωτηθείτε,γιατί μόνο η συγκεκριμένη μουσική;Ίσως γιατί προσφέρεται πιο πολύ από τα άλλα είδη.Οι ρυθμοί της είναι πολύ γρήγοροι και είναι πολύ διαδεδομένη ανάμεσα στους νέους.
Μερικοί από τα συγκροτήματα και τους τραγουδιστές που έχουν κατηγορηθεί για σατανισμό είναι:Black Sabbath,Alice Cooper,Ac/DC,Led Zeppelin,Venom,Iron Maiden,Metalllica,Sex Pistols,Rolling Stones κ.α.
Οι συναυλίες τους προκαλούν,όπως επίσης και τα εξώφυλλα των CD τους στα οποία διακρίνονται:
Σατανικά σύμβολα,όπως αναποδογυρισμένοι σταυροί,πυραμίδες,πεντάγραμμα,εξάγραμμα,ο αριθμός 666
Σκηνές ανθρωποθυσιών,μαύρες λειτουργίες και σατανικές αναπαραστάσεις
Μορφές που θυμίζουν τον διάβολο,τον θάνατο και την κόλαση.
Ο τρόπος που παίζουν την μουσική τους,η αγριάδα της ίδιας της μουσικής τους,συμπληρώνουν την εικόνα.
Σε πολλές συναυλίες,σπρωξίματα και κλωτσιές συμπληρώνουν τα shows,τα οποία σοκάρουν.Οι W.A.S.P. πάνω στην σκηνή,πίνουν αίμα από κρανία και κόβουν κρέατα με τσεκούρι,πετώντας τα στην συνέχεια στο κοινό.Ο Ozzy Osbourne των Black Sabbath έχει κόψει με τα δόντια του πάνω στην σκηνή το κεφάλι μιας ζωντανής νυχτερίδας.Το ίδιο έχει κάνει και με ένα περιστέρι.
Τα διάφορα σύμβολα υπήρχαν πάντα στην ανθρώπινη ιστορία.Είναι στοιχεία αναγνώρισης,ταυτότητας,κυριαρχίας.Σύμβολα συναντάμε πολλά στη Heavy Metal.Αυτά είναι:
Ο σατανικός σταυρός.Με το ανεστραμένο ερωτηματικό θέτει σε αμφιβολία την Σταυρική Θυσία του Χριστού
Ο ανεστραμένος σταυρός.Είναι ένα σατανικό σύμβολο που συναντιέται πολύ συχνά στον κόσμο της Heavy Metal
Η πυραμίδα.Είναι το κύριο σύμβολο της Αιγυπτιακής θρησκείας.Στις Αιγυπτιακές προκαταλήψεις πιστεύεται ότι εμπεριέχει την δύναμη του ήλιου,της γης και των αστεριών.Πίστευαν ότι η μεταφυσική δύναμη του σύμπαντος θα έρχονταν κάτω,ξεπηδώντας από την κορυφή της πυραμίδας και θα έβρεχε με μεταφυσική ζωή το μέσα περιεχόμενο.Η πυραμίδα είναι απόλυτα συνεδεμένη με την μετεμψύχωση.Την συναντάμε σε εξώφυλλα δίσκων και σκηνικά των συναυλιών.
Το σύμβολο Μπαθομέτ.Με το κεφάλι του τράγου συμβολίσει τον Σατανά και υπάρχει στο εξώφυλλο της Σατανικής Βίβλου και στα εξώφυλλα πολλών CD της Heavy Metal
Το πεντάκτινο αστέρι ή πεντάλφα.Είναι το σύμβολο της μαύρης μαγείας και το πιο συνηθισμένο στην Heany Metal
Το εξάκτινο αστέρι ή εξάλφα.Είναι το σύμβολο του απόλυτου κακού.Τα δύο τρίγωνα που το σχηματίζουν και είναι το ένα μαύρο και το άλλο άσπρο,συμβολίζουν την λευκή και την μαύρη μαγεία.
Το σύμβολο που σχηματίζεται από ένα Άλφα μέσα σε έναν κύκλο.Χρησιμοποιήται στην Heavy Metal και στην Punk Rock.Το μύνημά του είναι "Εξέγερση"
Το Ankh.Είναι πολύ συνηθισμένο σύμβολο.Συμβολίζει την μετεμψύχωση και συναντάται στις πυραμίδες,στο δωμάτιο των νεκρών
Όλα αυτά τα σύμβολα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο ή μικρό βαθμό σε αξεσουάρ,εξώφυλλα και σκηνικά συναυλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.