14/7/10

ΟΙ "ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ" ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Νέα συναρπαστική έρευνα έρχεται στο φως της δημοσικότητας, η οποία αποκαλύπτει πως η CIA και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών στρατιωτικών Μυστικών Υπηρεσιών, δημιούργησαν ένα δίκτυο λαθραίων αντικομμουνιστικών στρατευμάτων στη Δυτική Ευρώπη, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι "μυστικοί" στρατιώτες είχαν εκπαιδευτεί σε απομακρυσμένα νησιά της Μεσογείου και σε ανορθόδοξα Κέντρα Πολέμου στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες από τους "πρασινο-μπερέδες" και τις Ειδικές Δυνάμεις SAS . Το δίκτυο ήταν οπλισμένο με εκρηκτικές ύλες, πολυβόλα, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, προηγμένα συστήματα επικοινωνίας, τα οποία έκρυβαν σε υπόγειες αποθήκες και μυστικές κρύπτες στα δάση και ορεινά ταλιβάδια. Σε ορισμένες χώρες ο μυστικός στρατός συνδέεται με δεξιούς τρομοκράτες, οι οποίοι σε ένα μυστικό πόλεμο, διεξάγουν πολιτικούς χειρισμούς, κάνοντας σφαγές, πραξικοπήματα, προκαλούν ταραχές και κάνουν βασανιστήρια, σε βάρος των Κομμουνιστών.
Η κωδική ονομασία «Gladio» («το σπαθί»), του ιταλικού μυστικού στρατού είχε εκτεθεί το 1990 από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Giulio Andreotti, στην ιταλική Γερουσία, οπότε ο Τύπος έκανε λόγο για "Το καλύτερα κρυμμένο και πιο επιζήμιο πολιτικο-στρατιωτικό μυστικό από τον Β' παγκόσμιο Πόλεμο" (Observer, 18. Νοεμβρίου 1990) και παρατήρησε ότι "η ιστορία φαίνεται κατ 'ευθείαν από τις σελίδες ενός πολιτικού θρίλερ" (The Times, 19 Νοεμβρίου 1990).
Από τότε, έχουν αναστείλει τους "στρατούς του ΝΑΤΟ", αλλά αποκαλύφθηκαν στη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Υπήρχε διεθνής συντονισμός από το Πεντάγωνο, ενώ το ΝΑΤΟ είχε την τελευταία γνωστή συνάντηση μαζί τους, τον Οκτώβριο του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.